ʻElua mau manaʻo biocompatible plasma contact lens no ka hoʻoponopono ʻana i ka makapō kala

I loko o kahi noiʻi hou i paʻi ʻia ma ka puke moʻolelo Scientific Reports, ua hana ʻia nā lens contact plasmonic ʻelua-dimensional biocompatible a me ka elastic me ka polydimethylsiloxane (PDMS).

Noiʻi: ʻElua mau manaʻo biocompatible plasma contact lens no ka hoʻoponopono ʻana i ka makapō kala.

Ma ʻaneʻi, ua hoʻolālā ʻia a hoʻāʻo ʻia kahi hoʻolālā kumu maʻalahi no ka hoʻoponopono ʻana i ka makapō ʻulaʻula-ʻōmaʻomaʻo ma muli o ka nanolithography māmā.

Loaʻa ka ʻike kala kanaka mai ʻekolu mau cone-like photoreceptor cell, lōʻihi (L), medium (M), a pōkole (S) cones, he mea nui ia no ka ʻike ʻana i nā leo ʻulaʻula, ʻōmaʻomaʻo, a me ka uliuli, me ka nui o ka 430 spectral sensitivity. , 530 a me 560 nm.

ʻO ka makapō kala, ʻike ʻia hoʻi he hemahema ʻike kala (CVD), he maʻi maka e keʻakeʻa ana i ka ʻike ʻana a me ka wehewehe ʻana o nā kala like ʻole e ʻekolu photoreceptor cell e hana ana i ka ʻike maʻamau a hana e like me kā lākou spectral sensitivity maxima. he constrictive a genetic paha, ma muli o ka poho a i ʻole ke kīnā i loko o nā cell photoreceptor cone.

https://www.eyescontactlens.com/nature/

 

Schematic diagram o ke kaʻina hana o ka PDMS-ma muli lens i manaʻo ʻia, (b) nā kiʻi o ka lens PDMS i hana ʻia, a (c) immersion o ka PDMS-based lens ma HAuCl4 3H2O gula solution no nā manawa incubation like ʻole .© Roostaei, N. a me Hamidi, SM (2022)

Hana ʻia ka dichroism ke loaʻa ʻole kekahi o nā ʻano kelepona photoreceptor ʻekolu;a ua hoʻokaʻawale ʻia ʻo ia he proteophthalmia (ʻaʻohe cone photoreceptors ʻulaʻula), deuteranopia (ʻaʻohe cone photoreceptors ʻōmaʻomaʻo), a i ʻole trichromatic Color blindness (nele o nā photoreceptors cone blue).

ʻO ka monochromaticity, ke ʻano liʻiliʻi loa o ka makapō kala, ʻike ʻia me ka loaʻa ʻole o ʻelua mau ʻano cell photoreceptor cone.

ʻO nā monochromatics he makapō ʻokoʻa loa (colorblind) a i ʻole he polū cone photoreceptors wale nō. ʻO ke kolu o ke ʻano trichromacy maʻamau e loaʻa inā ʻino kekahi o nā ʻano kelepona cone photoreceptor.

Aberrant trichromacy ua maheleia i ekolu ano ma muli o ke ano o ka cone photoreceptor defect: deuteranomaly (defective green cone photoreceptors), protanomaly (defect red cone photoreceptors), a tritanomaly (defective blue cone photoreceptors) photoreceptor cell).

ʻO nā Protans (protanomaly a me protanopia) a me nā deutans (deuteranomaly a me deuteranopia), i ʻike mau ʻia ʻo protanopia, nā ʻano maʻamau o ka makapō kala.

Protanomaly, ka spectral sensitivity peaks o ulaula cone keena he uliuli-hoʻololi, oiai ka sensitivity maxima o ka uliuli cone keena he ulaula-hoʻololi.

Schematic diagram o ke kaʻina hana o ka PDMS-based 2D plasmonic contact lens, a (b) kiʻi maoli o ka 2D flexible plasmonic contact lens.© Roostaei, N. and Hamidi, SM (2022)

ʻOiai ua nui nā hana koʻikoʻi i ka hoʻomohala ʻana i nā lāʻau lapaʻau no ka makapō kala ma muli o kekahi mau ala lapaʻau no kēia maʻi, ʻo ka hoʻoponopono ʻana i ke ʻano o ke ʻano o ke ʻano he mea hoʻopaʻapaʻa ākea. ʻO nā kamepiula a me nā polokalamu kelepona nā kumuhana i uhi ʻia i ka noiʻi mua.

Ua noiʻi maikaʻi ʻia nā aniani ʻoniʻoni me nā kānana kala a ʻike ʻia e loaʻa ākea no ka mālama CVD.

ʻOiai ua kūleʻa kēia mau aniani i ka hoʻonui ʻana i ka ʻike kala no ka poʻe makapō kala, loaʻa iā lākou nā hemahema e like me ke kumukūʻai kiʻekiʻe, ke kaumaha kaumaha a me ka nui, a me ka nele o ka hoʻohui ʻana me nā aniani hoʻoponopono ʻē aʻe.

No ka hoʻoponopono ʻana i ka CVD, ua hoʻomohala ʻia nā leka hoʻopili me ka hoʻohana ʻana i nā puaʻa kemika, nā metasurfaces plasmonic, a me nā ʻāpana nanoscale plasmonic i noiʻi hou ʻia.

Eia nō naʻe, ke kū nei kēia mau leka hoʻopili i nā pilikia he nui, me ka nele o ka biocompatibility, ka hoʻohana palena ʻole, ka paʻa ʻole, ke kumukūʻai kiʻekiʻe, a me nā kaʻina hana paʻakikī.

Ke hāpai nei ka hana i kēia manawa i ʻelua mau ʻāpana biocompatible a me ka elastic plasmonic contact lens ma muli o polydimethylsiloxane (PDMS) no ka hoʻoponopono ʻana i ka makapō kala, me ka manaʻo nui i ka makapō kala maʻamau, deuterochromatic anomaly (ʻulaʻula-ʻōmaʻomaʻo) makapō kala.

ʻO ka PDMS kahi polymer biocompatible, hiki ke maʻalahi a maopopo e hiki ke hoʻohanaʻia no ka hanaʻana i nā leka uila.

Ma kēia hana, ua hoʻomohala ʻia nā lens contact plasmonic 2D biocompatible a me ka elastic plasmonic i hana ʻia me PDMS, he mea maʻalahi a maʻalahi hoʻi i ka hoʻolālā ʻana, me ka hoʻohana ʻana i kahi ala lithography nanoscale māmā, a ua hoʻāʻo ʻia ka hoʻoponopono deuteron.

Hana ʻia nā lens mai ka PDMS, he polymer hypoallergenic, non-hazardous, elastic and transparent.

He mau waiwai maikaʻi nā lens i manaʻo ʻia e like me ka lōʻihi, ka biocompatibility a me ka elasticity, i kūpono ia no nā noi hoʻoponopono makapō kala.


Ka manawa hoʻouna: Iune-23-2022